centrale de incalzire care folosesc ulei uzat
centrale de incalzire care folosesc ulei uzat


Clean Burn si protectia mediului


Clean Burn militeaza pentru protectia mediului si conservarea energiei. Sistemele noastre de incalzire cu uleiuri multiple, tancurile de depozitare, centrele de reciclare - care indeplinesc cerintele EPA pentru reciclarea uleiului - elimina nevoie de a transporta uleiul uzat, si astfel elimina pericolul ca uleiul sa fie varsat accidental si sa polueze natura.

Centralele de incalzire Clean Burn convertesc un produs rezidual in combustibil valoros, conservand astfel sursele naturale de energie. Iata cateva fapte:

* Uleiul uzat are mai mult decat dublul valorii calorice a carbunelui, si produce mai multa caldura decat combustibilul petrolier #2.

* Un litru de ulei uzat poate furniza 5kWh de energie electrica.

*8 litri de ulei uzat pot produce suficienta energie electrica pentru a acoperi necesarul unei familii obisnuite pe 24 de ore, sau... suficient ca sa gatesti 48 de mese la un cuptor cu microunde; sa te usuci cu un uscator de par de 216 ori; sa-ti cureti casa cu aspiratorul timp de 15 luni; sau sa te uiti la televizor timp de 180 de ore.

Ce se intampla cu uleiul uzat din vehicolul tau? Priveste graficul urmator:In Statele Unite, din 5 miliarde litri de ulei uzat produs anual, 750 milioane de litri nu este colectat, ci este varsat ilegal sau accidental in reteaua de canalizare, in rauri, in curti sau in locuri de depozitare a gunoiului.

* 750 milioane de litri e de 20 de ori mai mult decat dezastrul ecologic produs de vasul Exxon Valdez.
* Un litru de ulei poate contamina un milion de litri de apa potabila.
* Un litru de ulei produce pe apa o pata cu suprafata de un hectar.
*40% din poluarea apelor din Statele Unite este produsa de uleiuri uzate.

Surse de informatie:

American Petroleum Institute (API)
National Oil Recyclers Association(NORA)