centrale de incalzire care folosesc ulei uzat
centrale de incalzire care folosesc ulei uzat


Raspunsuri la intrebari puse de clientii nostri:

1. Cat ulei uzat trebuie sa produc pe an, pentru ca un furnal Clean Burn sa fie o decizie practica?

Consumul de ulei depinde de multi factori, dar in medie ai nevoie de 2.000 - 2.500 litri de ulei uzat pe an. Daca nu ai suficient ulei uzat, poti folosi biodiesel sau combustibil petrolier #2.

2. Furnalele cu ulei uzat nu produc fum negru, care polueaza atmosfera?

In nici un caz. In furnalele Clean Burn, uleiul uzat arde la fel de curat ca si combustibilii petrolieri. De fapt, furnalele Clean Burn sunt facute sa arda biodiesel si combustibil petrolier #2, pe langa ulei uzat.

3. Viscozitatea variata a uleiurilor vegetale, de motor si de transmisie nu afecteaza eficienta furnalului?

Nu. Arzatoarele noastre performante sunt facute sa foloseasca ulei de la 10 la 50W.

4. Cat de des trebuie sa curat cenusa din furnalul Clean Burn?

In medie, furnalele Clean Burn trebuie curatate dupa fiecare 1.000 de ore de functionare. Curatarea furnalului este o operatie simpla si lipsita de riscuri, care nu dureaza mai mult de 30 de minute.

5. Ce fel de garantie au furnalele Clean Burn?

Oferim garantie limitata pe 10 ani pentru camera de combustie si schimbatorul de caldura, si de un an pentru piesele arzatorului. Garantia Clean Burn e una din cele mai complete din industrie.

6. In cat timp imi voi recupera investitia pentru un furnal Clean Burn? Voi avea vreodata intr-adevar caldura gratuita?

In functie de temperatura de afara, economia pe care o faci folosind furnalele noastre va acoperi pretul furnalului in 18-24 de luni. Dupa aceea, pentru ca ai facut o decizie inteleapta, ai ca rasplata caldura gratuita.

7. Care sunt responsibilitatile mele in privinta felului cum dispun de uleiul uzat?

In fata autoritatilor, esti responsabil direct si irevocabil pentru felul cum folosesti, cureti si dispui de uleiul uzat. Responsabilitatea ta nu se termina decat atunci cand uleiul a fost ars sau reciclat.

8. Nu e mai usor pentru mine sa fac contract cu o firma care sa transporte si sa recicleze uleiul uzat pe care-l produc?

E posibil sa fie usor sa platesti o firma specializata in transportul si reciclarea uleiului uzat; dar daca faci asta, pierzi un combustibil valoros pe care l-ai putea folosi intr-un furnal Clean Burn.

9. Pot conecta furnalul Clean Burn la conducte pentru aer cald?

Da, furnalele Clean Burn pot fi conectate la o instalatie de incalzire cu aer, si sunt aprobate de ULI pentru acest gen de aplicatii.

10. Cine ma poate ajuta cu reparatii si piese de schimb?

Simplu - distribuitorul Clean Burn. Distribuitorii nostri sunt printre cei mai cunoscatori si mai bine calificati din industrie.